Powidła śliwkowe z czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    3 kg
  • cukier

    1 kg
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki myjemy , pestkujemy. Do garnka z grubym dnem wkladamy śliwki i smażymy na malym ogniu. Gdy śliwki trochę się rozsmażą dodajemy polowę cukru. Zdejmujemy śliwki z ognia i odstawiamy do ostygnięcia i po pewnym czasie ponownie smażymy. Dodając powoli cukier. Na koniec gdy powidla będą juz prawie gotowe dodajemy czekolade i dokladnie mięszamy. Gorące nakkładamy do słoików i zakrecamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat