Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe z czekoladą

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki
3 kg
cukier
1 kg
czekolada gorzka
1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe z czekoladą

Śliwki myjemy , pestkujemy. Do garnka z grubym dnem wkladamy śliwki i smażymy na malym ogniu. Gdy śliwki trochę się rozsmażą dodajemy polowę cukru. Zdejmujemy śliwki z ognia i odstawiamy do ostygnięcia i po pewnym czasie ponownie smażymy. Dodając powoli cukier. Na koniec gdy powidla będą juz prawie gotowe dodajemy czekolade i dokladnie mięszamy. Gorące nakkładamy do słoików i zakrecamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak