Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła brzoskwiniowe z nutką pomarańczy ...

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
cukier trzcinowy 20 dkg
pomarańcze 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła brzoskwiniowe z nutką pomarańczy ...

Brzoskwinie umyć, osuszyć, wyjąć pestki.
Pokroić na kawałki, jeśli komuś przeszkadzają skórki, można obrać .
Przełożyć do garnka o grubym dnie, delikatnie rozgnieść.
Gotować na małym ogniu około 40 minut, mieszając co jakiś czas.
Pomarańcza obrać, pokroić na małe kawałki, dodać do garnka.
Zaraz też dodać cukier, teraz należy mieszać częściej żeby nie przypalić.
Gotować jeszcze jakieś 30 minut, aż powidła uzyskają odpowiednią konsystencje .
Przełożyć do umytych i osuszonych słoiczków, przewrócić do góry dnem.
Odstawić do całkowitego wystudzenia.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 16.08.2014 17:22
Ciekawy smaczek.
Bernadeta1 16.08.2014 14:56
super zapasik na zimę
Jadwiga/Jaga85 15.08.2014 23:29
Lubie takie przetwory!
Adam/ZUB3R 15.08.2014 22:09
wyglądają smacznie
Róża1 15.08.2014 21:45
podziwiam pomysł :-) , zabieram przepis :-).
Aannkaa82 15.08.2014 20:39
Fajny pomysł z pomarańczami, wykorzystam jak tylko moje brzoskwinie dojrzeją :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak