potrawka z soczewicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    50 dag
  • seler naciowy

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • marchewka

    3 szt
  • pomidory

    1 opakowanie
  • czosnek

    3 szt
  • franfuterki

    50 dag
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

soczewicę płuczemy gotujemy w osolonej wodzie na małym ogniu odcedzamy czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę kiełbaski kroimy w kawałki i smażymy z czosnkiem cebulę obieramy i kroimy w talarki smażymy na oleju marchewki i selera obieramy myjemy i kroimy wkładamy do cebuli i dusimy do miękkości dodajemy pomidory kiełbaski i czosnek mieszamy z soczewicą doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat