Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z patisonów i kiełbasy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa pikantna 20 dag
boczek 15 dag
cebula 1 szt duża
pieczarki 15 dag
bulion 1,5 szklanki
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z patisonów i kiełbasy

Boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy na patelni tak by wytopił się tłuszcz. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy oczyszczone i pokrojone w średnią kostkę pieczarki a następnie pokrojoną w kostkę kiełbasę. Patisony myjemy, młode kroimy w kostkę, starsze obieramy ze skóry i usuwamy gniazda nasienne. Przekładamy do garnka, dodajemy podsmażone składniki z patelni, wlewamy bulion i dusimy na małym ogniu aż patisony zmiękną ale nie rozgotują się. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę. Potrawka pysznie smakuje z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak