Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z mięsa mielonego z czerwoną fasolą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryczka chilli
majeranek 2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
sok pomidorowy 250 ml
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
mąka 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z mięsa mielonego z czerwoną fasolą

Rozgrzewamy olej dodajemy mięso mielone smazymy dodajemy cebulę ,czosnek mieszamy i smazymy az mięso zmieni kolor. Do mięsa wlewamy sok pomidorowy dodajemy przyprawy dalej dusimy.Jezeli masa jest gęsta mozna dolać wody i dodać koncentrat pomidorowy i odsączoną fasolkę ,oprószyć mąką wymieszać.Potrawę przygotować trochę wczesniej aby smaki się przegryzły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.10.2013 07:32
Super potrawka :)
ankaryba 28.08.2013 08:00
lubię takie potrawki :-)
Łukasz15 24.08.2013 07:00
Bardzo dobra
Rybciia 25.07.2013 08:23
to by mi smakowało :-)
cooleczka 10.07.2013 20:48
coś dla mnie
Poison1988 17.01.2013 21:42
smacznie podana :)
gosia56 07.11.2012 13:33
Bardzo dziękuję za komentarze.
Joanna46 07.11.2012 08:46
Fajny przepis.
gusia1000 06.11.2012 20:21
Tak, zgadzam się.
V_kuchareczka 06.11.2012 18:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak