Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z mięsa mielonego i kapusty czerwonej

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
kapusta czerwona 0,5 główki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia
ocet
ryż ok 1,5 szklanki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z mięsa mielonego i kapusty czerwonej

Czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso mielone mieszamy z przyprawami i czosnkiem. Odstawiamy na około 3 godziny. Po tym czasie smażymy je na patelni.

Kapustę szatkujemy. Przekładamy ją do garnka w którym znajduje się niewielka ilość oleju. Obsmażamy ją delikatnie. Podlewamy około 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem z dodatkiem octu, do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Gotową kapustę łączymy z mięsem mielonym. Dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy.
Ryż gotujemy na sypko. Gotowy porcjujemy na talerze. Wokół tworzymy wieniec mięsno-warzywny.
Przed podaniem dekorujemy całość pokrojonym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak