Potrawka z kury z jarzynami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura

  • włoszczyzna

    25dag
  • mąka

    1łyzka
  • masło

    łyżka
  • żółtka

    2
  • sok z cytryny

  • sól

  • śmietana

    3łyżki
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą kurę ugotować wraz z jarzynami i solą.Wyjąć mieso oddzielić od kości ,pokroić na kawałki ,w wywar lekko odparować.Z masła i mąki z dodatkiem startej skórki z cytryny sparządzić jasną zasmażke ,rozprowadzić ja odcedzonym wywarem zagotować.Sos zaciągnąć żółtkami rozbitymi ze śmietaną ,doprowadzić do smaku z sokiem z cytryny i ewentualnie solą.Włożyć pokrojone mięso i lekko je podgrzać ,nie dopuszczając do zagotowania .Posypać umytą i posiekaną zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat