Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kurczaka
Mięso studzę a następnie kroję w kostkę.
W garnku rozgrzewam olej i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę. Kiedy się zeszkli dodaję mięso i smażę przez ok 15 minut. W międzyczasie kroję drobno paprykę, papryczki chili (ja wyjęłam pestki aby było mniej ostre) oraz pomidory w kosteczkę.
Do podsmażonego kurczaka dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, papryki oraz pomidora i zalewam rosołem. W zależności jak chcemy aby było gęste/rzadkie, tyle płynu dolewamy. Duszę pod przykryciem na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając do momentu gdy papryki będą miękkie. Następnie dodaję śmietanę. W kubeczku mieszam mąkę z rosołem i dodaję do garnka. Doprawiam wg uznania przyprawami. Gotową potrawkę podaję z ryżem, ale makaron też będzie pasował.