Potrawka z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1
  • marchewka

    2
  • pietruszka

    2
  • papryki różnokolorowe

    3
  • pieczarki

    0,5 kg
  • masło

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 4 litry wody. Marchewkę i pietruszkę kroimy w cienkie słupki i wrzucamy do garnka. Kroimy pieczarki i do garnka. Papryki kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu, wrzucamy do garnka. Pierś kroimy w paski i dodajemy do potrawki.Doprawiamy przyprawą do flaków. Dodatkowo robimy zasmażkę z mąki i masła i wlewamy do potrawki. Do smaku doprawiamy pieprzem i solą. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 04.06.2014 15:17
fajna zupa
karolina1869 11.10.2013 18:11
fajny przepis zupełnie inny od mojego
Bernadeta1 12.03.2013 22:43
pyszna potrawka
smakosz 10.03.2013 18:11
Bardzo lubię i często robię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat