Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kaszą jęcznienną z pesto pietruszkowym i paprykowym indykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kasza jęczmienna 100 gram
pierś z indyka 400 gram
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki

pesto

natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
orzeszki ziemne posiekane 1/3 szkalnki
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kaszą jęcznienną z pesto pietruszkowym i paprykowym indykiem

Przygotuj pesto :

natkę pietruszki zmiksuj z orzeszkami dolewaj oliwą z oliwek, dodaj ząbek czosnku,dopraw solą i pieprzem,sokiem z cytryny.

Ugotuj kaszę w osolonej wodzie ,ciepłą pomieszaj z pesto.

Pierś z indyka pokrój na drobną kostkę,polej sokiem z cytryny , posyp papryką , odstaw na godzinę.

Usmaż na patelni, dodaj kaszę z pesto ,całość wymieszaj.

Podawaj na ciepło.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 01.09.2016 20:44
zapowiada się smacznie
Beatris 01.09.2016 20:10
Apetyczne danie :)
AZgotuj 01.09.2016 11:09
cudowna propozycja )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak