Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kapustą i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 sztuka
mięso mielone 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kapustą i pomidorami

Kapustę świeżą szatkujemy i gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i mięso mielone. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy puszkę z pomidorami i doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie mieszamy.
Ugotowaną do miękkości kapustę odcedzamy i dodajemy do składników. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy jako drugie danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak