Potrawka z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    50 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pomidory

    3 szt
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • liście laurowe

    2 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • ziele angielskie całe

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na cienkie paski, obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, zalać szklanką gorącej wody, wrzucić liście laurowe i ziele angielskie, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pomidory i paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę, włożyć do garnka. Kiedy mięso będzie już miękkie, dodać koncentrat pomidorowy, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 16.12.2012 11:08
pycha
Pani Domu 06.11.2012 16:40
super pomysł
Dorian 28.08.2012 20:53
pycha
olkaaa 21.06.2012 10:16
muszę spróbować
artur7 23.03.2012 09:24
lubie
KasiaK90 27.12.2011 21:03
super
Tika4444 17.12.2011 12:05
super pomysł
Tika4444 17.12.2011 12:05
super pomysł
iga2 01.12.2011 20:31
extra
iga2 01.12.2011 20:31
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat