potrawka z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 szt
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • cukinia

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ser pleśniowy niebieski

  • sos ostrygowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z indyka kroje w kostkę, przyprawiam solą czosnkową i podsmażam na oliwie z oliwek. Dodaje warzywa pokrojone w kostkę i duszę aż papryka zmięknie. Po około 15 minutach przyprawiam ziołami prowansalskimi i pieprzem oraz dodaję 2 łyżki stołowe sosy ostrygowego. Podaję na spaghetti cukiniowym posypane pokruszonym serem pleśniowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat