Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • kiełbasa śląska

    1/2 kg
  • pomidory z puszki

    1/2 puszki
  • bulion

    2 szklanka
  • papryka słodka

    1 łyżeczka
  • majeranek

    2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyzeczka
  • cukier

    2 łyzeczki
  • pieprz biały Prymat

  • marchewka

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

  • fasola szparagowa

    1/2 kg
  • fasola biała z puszki

    1 szt
  • przyprawa do gulaszu

    2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową szeroką typu mamut obieramy i kroimy na kawałki .; Gotujemy z marchewką do miękkości z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelnio na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę dodajemy wyciśnięty czosnek ,majeranek,przyprawę do gulaszu,paprykę słodką ,pieprz .Mieszamy .Dodajemy pokrojoną kiełbasę .Podsmażamy . Dolewamy zmiksowane pomidory z puszki . Gotujemy . Dodajemy cukier do smaku . Podlewamy bulionem .Mieszamy . Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i ugotowaną fasole i marchewkę . Dusimy wszystko razem ok 10 min . Na koniec zaciągamy odrobiną mąki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 10.03.2013 08:33
pięknie podane
gosia47-47 17.08.2012 07:58
ddddooooooooobre
iwa643 17.08.2012 07:30
polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat