Potrawka rozmaitości

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa szynkowa

    30 dag
  • pieczarki

    10 dag
  • ziemniak

    5 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • sól

    do smaku
  • kostka mięsna

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić na półplasterki. Przełożyć na patelnię i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w piórka cebulą. Dodać plastry pieczarek, drobno pokrojoną paprykę oraz posiekany seler naciowy. Podlać 1/2 szklanki zimnej wody. Zagotować. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Posypać czarnym mielonym pieprzem, przyprawą do gulaszu i solą. Dusić pod przykryciem do czasu, aż połowa płynu odparuje. Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AnielskaSlodycz 22.01.2014 12:00
bardzo dobre
Barbara/zuza22_85 30.05.2012 19:24
smaczna
wiola28a 20.01.2012 17:59
świetnaaa
Renata22 02.01.2012 11:49
lubie takie potrawki ;)
Nina7 09.12.2011 13:06
Apetyczna
treonina 04.12.2011 01:11
super! chętnie wypróbuję!
Monika111 03.12.2011 23:28
fajny przepis :)
patusia 03.12.2011 22:58
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat