Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka orientalna z gotowanym mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos

udka z kurczaka 2 szt
pieczarki 3-4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
bambus pędy 1/2 słoika
sos sojowy 4-5 łyżek
ocet ryżowy 1 łyżka
przyprawa orientalna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki
olej arachidowy

dodatkowo

ryż 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka orientalna z gotowanym mięsem

Kroki postępowania

1
Do przygotowania dania można wykorzystać mięso z rosołu. Obieramy je z kości i ze skóry, drobno kroimy, skrapiamy sosem sojowym i octem i posypujemy przyprawą orientalną.
Krok 1 - Potrawka orientalna z gotowanym mięsem foto
2
Bambusa osączyć, paprykę pokroić w paski, pieczarki w plastry, dymkę posiekać. Warzywa podsmażyć w woku na rozgrzanym oleju arachidowym.
Krok 2 - Potrawka orientalna z gotowanym mięsem foto
3
Do warzyw dodać mięso. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 1/2 szklanki wody i 4 łyżkami sosu sojowego. Wlać do mięsa z warzywami i podsmażyć jeszcze 3-4 minuty. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Krok 3 - Potrawka orientalna z gotowanym mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 14.01.2015 13:09
pomysł pierwsza klasa! chętnie bym skosztowała!
VioletoweKucharzenie 14.01.2015 08:37
super danie.
misia53 13.01.2015 23:41
Świetne danko, smakowicie wygląda
R'n'G Kitchen 13.01.2015 20:37
Super podane
malaczarna23 13.01.2015 20:24
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak