Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka do kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 500 g
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka do kurczaka

Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie około 5-7 minut. Gdy jest już miękka wyciągamy ją w wody i przekładamy do głębokiej patelni, na której wcześniej rozgrzaliśmy olej.
Do fasolki dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i posiekaną drobno cebulę. A następnie dodajemy pora posiekanego w krążki.
Podsmażamy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Kładziemy na przygotowanym wcześniej kurczaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 28.01.2014 15:19
lubię takie dania
Henryka2 13.01.2013 20:34
Potrawka DO kurczaka czy z kurczaka.
Anna133 13.01.2013 18:31
Fajne , rozgrzewające danie ,w sam raz na zimne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak