Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka curry z fasolą szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 600 g
cebula biała 1 sztuka
kiełbasa podwawelska 2 sztuka
curry 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka curry z fasolą szparagową

Fasolkę szparagową gotujemy w sposób tradycyjny, aż będzie miękka. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i kiełbasę podwawelską pokrojoną w średniej wielkości pół talarki. Następnie doprawiamy curry, solą i pieprzem. Podsmażamy do miękkości.
Gdy fasola jest już gotowa odcedzamy ją i umieszczamy w głębokim naczyniu. Dokładamy do niej podsmażone wcześniej produkty i dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
Jemy same lub jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 12.12.2014 11:20
wspaniała potrawka :)
R'n'G Kitchen 11.12.2014 08:40
Prosto i smacznie ,super!
zabcia117 11.12.2014 07:08
ciekawy pomysł
luna76 10.12.2014 13:18
proste i na pewno smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak