Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poświąteczna jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina resztki
jajko 10 szt
cebula biała 1 szt
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: poświąteczna jajecznica

Kroki postępowania

1
Resztki wędlin jakie znajdziemy w lodówce kroimy w kostkę i przesmażamy na tłuszczu z pokrojoną w kostkę cebulą.
Krok 1 - poświąteczna jajecznica foto
2
Jajka wybijamy dodajemy trochę pieprzy i soli roztrzepujemy.
Krok 2 - poświąteczna jajecznica foto
3
Masę jajeczną wylewamy do przesmażonej kiełbasy i smażymy do jej ścięcia, często mieszając.
Krok 3 - poświąteczna jajecznica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.04.2013 20:11
taka z resztek jest najsmaczniejsza
owca441 18.04.2013 20:09
super ))))
kuklik 16.04.2013 20:52
pyszna już mam smak na nią
jasiek 12.04.2013 14:22
smakowie śniadanie
miki47 12.04.2013 13:53
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak