Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowy serniczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
cukier 60 g
masło 130 g
ser na sernik 500 g
cukier 170 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 4
jogurt naturalny 100 g
kwaśna śmietana 200 g
sok z cytryny 1 łyżka
kasza manna 80 g
czerwona porzeczka 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowy serniczek

Przesianą mąkę, cukier i masło połączyć ze sobą i zagnieść ciasto. Blachę (tortownica 23cm) wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej ciasto, również na brzegach blachy. Ciasto nakłuwać widelcem i podpiec przez 11 minut w 180C.

Ser, cukier, cukier waniliowy, jajka, jogurt, śmietanę, sok z cytryny i kaszę wsypać do jednej miski i krótko mieszać.

Na podpieczony spód wylać 3/4 ciasta, wyrównać górę i ułożyć na niech porzeczki. Następnie przykryć owoce resztą ciasta. Piec w 180C przez około 55-60 minut.

Gotowy i ostygnięty sernik wstawić na trochę do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 12.08.2013 21:32
teraz bym zjadła :))
gosia1988 12.08.2013 08:38
ale smakowicie wygląda :)
Magula 12.08.2013 08:28
oj aż slinka cieknie, tak apetycznie wygląda ten serncizek
Renata 12.08.2013 07:53
super sernik
Agnieszka-87-25 12.08.2013 07:48
nie jadłam sernika z porzeczkami a le widzę że smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak