Pory z kaparami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    500 g
  • kapary

    50 g
  • sos majonezowy

    150 g
  • gęsta śmietana

    3 łyzki
  • trybulka

  • sól

  • cukier

  • pieprz

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić odciąć górne odcinki liści oraz korzonki , dokładnie umyć , potem zalać woda osolona z dodatkiem cukru i gotujemy 8 minut pod przykryciem , po tym czasie wyjąć , zawinąć w spiralę nakładając w środek po trochu opłukanych kaparów i pozostawić do wystudzenia . Majonez łączymy ze śmietaną , posiekanym jajkiem oraz drobno pokrojoną trybulką doprawiamy i polewamy pory i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 07.12.2012 19:48
super
babcia 07.12.2012 19:48
super
Chojłówna 31.07.2012 12:22
Dobre:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat