pory gotowane z bułeczką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    1 kg
  • sól i pieprz

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 razowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Od pora odcinamy liście .Układamy w pęczki po kilka sztuk zawijamy nitka gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru .Uważać żeby nie rozgotować .Ugotowane pory układamy na talerzu .Na masło kładziemy tarta bułkę i smażymy .Polewamy pory bułeczką z masełkiem i solimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 31.05.2011 16:47
zawsze jest dobra pora na pora
bogumiła3 15.09.2010 19:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat