porowo-pieczarkowy kurczaczek

porowo-pieczarkowy kurczaczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 gram
  • por (białe części)

    2 średnie
  • pieczarki

    40 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania porowo-pieczarkowy kurczaczek

Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki(lub nawet ósemki), a jeśli są małe, mogą być w całości. Wrzucić na patelnię i smażyć do momentu aż puszczą sok. W tym czasie pokroić pora na plasterki i rozdzielić je na pierścienie. Dorzucić do pieczarek i smażyć razem przez około 5 minut. Warzywa wrzucić do garnka(razem z płynem z patelni) i zacząć dusić na niewielkim ogniu pod pokrywką. Kurczaka pokroić w kostkę o wielkości zależnej od upodobań. Podsmażyć na patelni, najlepiej dość krótko i przełożyć do garnka z warzywami. Dodać 2-3 łyżki sosu sojowego, doprawić solą, pieprzem i sporą ilością pieprzu kajeńskiego. Całość dusić około 30 minut mieszając co jakiś czas.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

bercik1 20.05.2011 23:24
Musi fajnie smakować.
szajba2 11.03.2011 16:30
niesamowite
Babciagramolka 14.01.2011 17:40
Kurczak jest dobry w kazdej wersji
kielcok1 15.12.2010 16:00
dobry kurczaczek dobry
Barbara55 09.12.2010 15:00
dobrze skopiowane
Pati8 18.11.2010 20:42
szybko tanio smacznie...
Gonia555 22.10.2010 20:12
Warty uwagi :-)
hastalavista 15.09.2010 01:46
musi być pyszne :)
elżbieta20 11.09.2010 14:06
lubie por i kurczaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat