Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porowa z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion
por 2 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
ryż 3/4 szklanka
koperek 1/2 pęczek
śmietana 2-3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Porowa z ryżem

Kroki postępowania

1
Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por oczyszczamy, drobno kroimy. W bulionie gotujemy por.
Krok 1 - Porowa z ryżem foto
2
Następnie dodajemy marchew i pietruszkę.
Krok 2 - Porowa z ryżem foto
3
Wsypujemy ryż. Gotujemy do miękkości. Zupę doprawiamy do smaku, zaprawiamy śmietaną, podajemy z posiekanym koperkiem (lub koperkiem suszonym).
Krok 3 - Porowa z ryżem foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Porowa z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 21.04.2013 20:49
pyszne polaczenie skladnikow w salatce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak