Porowa przekąska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    50 dag
  • papryka czerwona

  • papryka żółta

  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • oliwa

    4 lyżki
  • cukier

  • ser owczy

    15 dag
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwki czarne

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić, pokroić w talarki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować 2 minuty. Odcedzić na sicie, przelać zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania, osączyć. Papryki pokroić w paski, Sok z cytryny wymieszać z oliwą. Przyprawić sola, pieprzem i cukrem. Zalać przygotowane warzywa, wymieszać. Ser pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem. Oprószyć pieprzem. Plasterki czosnku przysmażyć na oleju. Wyjąć. W pucharkach okładać warstwami warzywa i ser z jogurtem. Całość posypać oliwkami i czosnkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat