Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porotos con riendas

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 500 g
dynia 500 g
woda 2 l
marchewka 1
cebula 1
makaron spaghetti 1/2 opakowania
ząbki czosnku 2
oregano 1 łyżeczka
majeranek 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól i pieprz
kiełbasa 4 kawałki
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Porotos con riendas

Fasolę moczymy w wodzie poprzedniego dnia. Następnego dokładnie płuczemy i gotujemy w 2 l wody. Solimy pod koniec gotowania.
Cebulę szatkujemy i podsmażamy na złoty kolor. Marchewkę i dynię kroimy w kostkę.
Kiedy groch będzie w połowię miękki dodajemy warzywa i przyprawy.
Gotujemy przez kilka minut.
Kiedy dynia puści sok dorzucamy surowy makaron.
Po około 10 minutach zaprawiamy zupę słodką papryką w proszku podsmażoną na oliwie lub oleju.
Kiełbaskę grillujemy bądź podsmażamy na patelni.
Potrawę rozlewamy do talerzy, posypujemy obficie poszatkowaną natką pietruszki i układamy po jednej kiełbasce. W oryginale powinna to być chorizo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 26.10.2015 10:24
Dziękuję, danie jest bardzo smaczne i pożywne.
mysza75 24.10.2015 09:26
jakie to dobre mniam
agaK. 23.10.2015 21:51
Super, bardzo fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak