Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porosołowe pałki w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 5 szt z rosołu
papryka mielona 1 łyżeczka
sok z cytryny ok 1 łyżka
jajko 2 szt
Czosnek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Porosołowe pałki w panierce

Pałki wyjąć z rosołu i osączyć. Skropić trochę sokiem z cytryny i oprószyć papryką. Można na chwilę odstawić. Jajka roztrzepać. Bułkę wymieszać z czosnkiem.
Pałki panierować w bułce w jajku i bułce, albo tylko w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.05.2017 20:51
Wyglądaja apetycznie
RenataZ-et 09.05.2017 21:13
lubię takie mięsko
mirosława4 09.05.2017 13:46
zjadłabym :)
dodi 09.05.2017 12:17
apetycznie wyglądają
Bożena Matuszczyk 09.05.2017 11:55
Pysznie przyrządzone pałki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak