Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 sztuka
  • chrzan tarty

    0,5 słoika
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto
Pstrąga po oczyszczeniu i umyciu kroimy na porcje, po czym oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Odkładamy na 30 minut.
Krok 2 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto
Następnie skrapiamy go sokiem z cytryny. Na folii aluminiowej układamy plasterek cytryny, na cytrynę pstrąga.
Krok 3 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto
Rybę smarujemy tartym chrzanem.
Krok 4 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto
Następnie zawijamy ją w folię aluminiową. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę i zapiekamy jeszcze 15- 20 minut.
Krok 5 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 17.08.2013 23:26
pyszny pstrąg
Seba 17.08.2013 12:26
smaczna rybka
Wafelek2601 11.06.2013 22:57
Bardzo lubię pstrąga
IKrakowianka 01.02.2013 21:07
super smak
Iwusia 24.07.2012 23:18
wygląda bardzo smacznie
Katarzyna/kate1980 08.06.2012 23:23
ślicznie wygląda
paulisia_elk 19.03.2012 11:59
pstrąg jest pycha
suzana 18.03.2012 09:36
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat