PONCZ MROŻONY

PONCZ MROŻONY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szkl.
  • cytryny

    30 dag.
  • cukier

    30 dag.
  • arak

    1 szkl.
  • likier maraschino

    1/5 szkl.
  • sok pomarańczowy

    1/2 szkl.
  • lód

    - -
  • wino białe wytrawne

    1,5 butelki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórkę cytryny sparzyć i zetrzeć na tarce. Do wody dodać cukier, rozpuścić, wymieszać ze skórką cytrynową. Zgotować, przecedzić, wystudzić. Do wody cytrynowej dodać arak, likier, wino, sok z pomarańcz i cytryn, wymieszać. Odstawić na 3 godziny.

Podawać z lodem.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat