Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidory z rusztu

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże pomidory
80 dag
czosnek
2 ząbki
oliwa
1/2 szklanka
utłuczony pieprz kolorowy
1/4 łyżeczki
anchois
natka pietruszki
posiekana łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z rusztu

Pomidory przekroić w poprzek na połówki, ułożyć na tacce do grillowania skórką do dołu. Fileciki i czosnek posiekać na drobno, wymieszać z posiekaną pietruszką. Przygotowaną mieszanka wraz z utłuczonym kolorowym pieprzem posypać pomidory i skropić delikatnie pomidory, posolić i piec pod przykryciem aż do miękkości. około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 02.01.2012 15:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak