Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z rusztu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże pomidory 80 dag
czosnek 2 ząbki
oliwa 1/2 szklanka
utłuczony pieprz kolorowy 1/4 łyżeczki
anchois
natka pietruszki posiekana łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z rusztu

Pomidory przekroić w poprzek na połówki, ułożyć na tacce do grillowania skórką do dołu. Fileciki i czosnek posiekać na drobno, wymieszać z posiekaną pietruszką. Przygotowaną mieszanka wraz z utłuczonym kolorowym pieprzem posypać pomidory i skropić delikatnie pomidory, posolić i piec pod przykryciem aż do miękkości. około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 02.01.2012 15:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak