pomidory z nadzieniem grzybowo kiełbasianym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    15 dag
  • kiełbasa

    10 dag
  • cebula

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt.
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
  • bazylia

    ½ łyżeczki
  • tymianek

    ½ łyżeczki
  • pomidory

    10 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać cebulę i grzyby, wypłukać, pokroić drobno, podsmażyć na tłuszczu, wystudzić. Dodać bułkę tartą oraz jajko i pokrojoną kiełbasę. Wymieszać dobrze, przyprawić; dodać rozgnieciony i wymieszany z solą czosnek. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrylować. Napełnić nadzieniem, przykryć ściętymi kapeluszami. W rondelku rozgrzać tłuszcz, poukładać pomidory, oprószyć ziołami, obok nadzianych pomidorów w rondlu dać środki pomidorów, dusić pod przykryciem ok. 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 27.07.2012 11:15
jest ok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat