Pomidory z mascarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2
  • mascarpone

    25 g
  • Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

    6 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w kostkę. Wkładamy je do miski i zasypujemy sosem. Odstawiamy na 15 minut do przegryzienia. Mascarpone dodajemy go do pomidorów i dokładnie mieszamy. Znowu miseczkę odstawiamy na kilka minut do przegryzienia. Przed podaniem pomidory oprószamy przyprawą do sałatek. Pomidory można podać jako dodatek do obiadu, podjadać z pieczywem, kanapkami lub jeść solo jako przekąskę.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kamil 17.01.2014 20:37
Spróbuje na pewno :)
agnieszkalider 21.12.2012 22:59
pycha
GOSIA18 16.11.2012 10:10
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat