Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory spod grilla.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny
Bazylia suszona Prymat
tymianek
Rozmaryn suszony Prymat
oregano
sól do smaku
pieprz
parmezan 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory spod grilla.

Kroki postępowania

1
Przygotować pomidory.
Krok 1 - Pomidory spod grilla. foto
2
Pomidory przekroić na pół.
Wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 2 - Pomidory spod grilla. foto
3
Przygotować zioła
Krok 3 - Pomidory spod grilla. foto
4
Składniki marynaty wymieszać.Do oleju dodać zioła i ocet balsamiczny,wymieszać.
Krok 4 - Pomidory spod grilla. foto
5
Posypać solą, pieprzem i polać marynatą.
Krok 5 - Pomidory spod grilla. foto
6
Zetrzeć parmezan
Krok 6 - Pomidory spod grilla. foto
7
i posypać nim pomidory.
Krok 7 - Pomidory spod grilla. foto
8
Zapiec w nagrzanym piekarniku pod grillem.
Takie pomidorki są doskonałe na spotkanie przy grillu.
Krok 8 - Pomidory spod grilla. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.04.2014 18:51
fajna przekąska
Gabi44 30.04.2014 17:45
Smakują wybornie,już zrobiłam.
Ola1984 30.04.2014 07:45
Świetne grillowane pomidory. Idealny dodatek do mięs z rusztu.
Christopher 30.04.2014 01:22
Gracer. Jak się bawić,to się bawić!!!
joanna__s 29.04.2014 19:49
Szybko, prosto i wyjątkowo smacznie.
Gracer 29.04.2014 17:00
szczegółowy Twój przepis i efektowna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak