Pomidory smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej

    do smaku
  • listki selera

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić w cienkie piórka.
Rozgrzać na patelni olej ,dodać trochę masła (dla zapachu), poddusić aż się zeszkli i odsunąć na brzeg patelni. Pomidory zrumienić z obu stron, posypać sola i pieprzem.
Pomidory przełożyć na półmisek, posypać cebulą i drobniutko posiekanymi listkami selera.
Podawać jako dodatek do kanapek na kolację, lub jako dodatek do dań mięsnych (jarzynka).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 15.09.2012 15:56
apetyczne
eli82 30.04.2012 18:17
dobre
anula250 23.01.2012 09:21
Uwielbiam pomidory, pod każdą postacią :)
ziutula 28.10.2011 17:30
smaczny dodatek..
krystyna24 17.10.2011 16:59
dobre
krystyna24 17.10.2011 16:59
dobre
krystyna24 17.10.2011 16:59
dobre
Patrycja33 27.09.2011 15:07
takich jeszcze nie jadłam
Renataj 05.09.2011 21:49
Coś nowego.
owca441 31.08.2011 22:15
ciekawe.. ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat