Pomidory nadziewane ryżem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dag
  • jajko

    1 szt
  • pomidory

    10 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 lyżka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 szkl
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wsypać drobno pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Następnie włożyć do miski, dodać ugotowany ryż, wbić jajko, wymieszać, przyprawić do smaku. Pomidory umyć, odciąć piętki, wydrążyć miąższ, nałożyć farsz, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do śmietany dodać wydrążony miąższ, przyprawę maggi,sól pieprz, szczyptę cukru, wymieszać i zalać pomidory. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temp 190 stopni około 15 minut. Podawać posypane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 11.04.2013 21:10
Muszą być smaczne.
aginaa 15.06.2011 22:43
super, musza byc pyszne
Katarzyna/kate1980 11.05.2011 17:31
pyszności
Natalia/tubisiek 27.04.2011 18:48
pyszne!
Dorota59 26.04.2011 13:25
pyszniutkie
Robert10 16.04.2011 11:13
rewelacja-muszę takie zrobić
MAR3STA 11.04.2011 18:26
wspaniały obiadek;)
suzana 10.04.2011 15:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat