Pomidory marynowane z chilli

Pomidory marynowane z chilli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory koktajlowe

    2 kg
  • chilli

    10 papryczek
  • czosnek

    10 ząbków
  • koper

    kilka galązek
  • ziele angielskie

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ocet 10 %

    200 ml
  • woda

    500 ml
  • cukier

    1/4 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pomidory marynowane z chilli

Pomidorki i papryczki myjemy. Układamy w słoikach . Dodajemy koper , czosnek i gorczyce . Pozostałe skladniki gotujemy. Gorącą zalewą zalewamy pomidorki. Szczelnie zakecamy . Pasteryzujemy 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Jusiaa 02.10.2013 08:23
Dzięki za przepis, super
sylwia_mc 02.10.2013 03:04
świetny pomysł
gusia1000 02.10.2013 00:15
Zaprawa na czasie.
Trzy talerze 01.10.2013 23:41
Z chili wszytko dobrze smakuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat