Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane risi z pesto genovese

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt.
makaron risi 1 op.
sól do smaku
masło klarowane 5 łyżka
pesto 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane risi z pesto genovese

Pomidory umyć, ściąć wierzchy, delikatnie wydrążyć środki, odwrócić do góry spodami, żeby wyleciały resztki soku. Oprószyć solą i pieprzem wewnątrz.
Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć na sicie.
Wymieszać z pesto (w dowolnej ilości – w zależności od upodobań). Napełnić dość ciasno pomidory. Formę żaroodporną wysmarować klarowanym masłem, ułożyć w nim nadziane pomidory i polać każdy łyżką rozpuszczonego masła klarowanego.
Wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekać przez ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 07.11.2012 09:12
fajne
js28 21.08.2012 21:48
bardzo smaczne :)
halina17 17.08.2012 19:11
smaczne pomidory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak