Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory
4 szt. -
makaron risi
1 op. -
sól
do smaku -
masło klarowane
5 łyżka -
pesto
5 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Pomidory faszerowane risi z pesto genovese
Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć na sicie.
Wymieszać z pesto (w dowolnej ilości – w zależności od upodobań). Napełnić dość ciasno pomidory. Formę żaroodporną wysmarować klarowanym masłem, ułożyć w nim nadziane pomidory i polać każdy łyżką rozpuszczonego masła klarowanego.
Wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekać przez ok. 15 minut.
Komentarze (3)