Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
jajko 1 szt
soczewica 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą

Kroki postępowania

1
Pomidory umyć, osuszyć, odciąć wierzchy, wydrążyć środki.
Krok 1 - Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą foto
2
Na miseczkę wbić jajko. Dodać sól, pieprz i roztrzepać widelcem. Na patelni rozpuścić masło, wlać jajko i usmażyć jajecznicę. Dodać soczewicę oraz starty żółty ser.
Krok 2 - Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą foto
3
Wymieszać dokładnie farsz i wypełnić nim pomidory.
Krok 3 - Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą foto
4
Wstawić pomidory do nagrzanego piekarnika i piec kilka minut, około 5-8. Udekorować listkami bazylii. Smacznego :)
Krok 4 - Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 17.10.2013 14:08
pyszna i zdrowa kolacja
caralajna 09.10.2013 07:47
świetny pomysł
Jadwiga/Jaga85 08.10.2013 22:14
Fajny przepis!:)
Ola1984 08.10.2013 21:12
Bardzo fajne pomidorki :)
Renata9 08.10.2013 21:10
pomysłowe te pomidorki
gosia1988 08.10.2013 21:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak