Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidorowy sos do gołąbków

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion
1-2 szklanki
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
cebula
1/2 sztuki
mąka
2 łyżki
olej
1 łyżka
śmietana
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy sos do gołąbków

Bulion zagotować i dodać koncentrat pomidorowy. Z oleju i mąki zrobić białą zasmażkę i zagęścić sos. Cebulę drobno pokroić i dodać do sosu. Doprawić przyprawami do smaku i dodać śmietanę. Dobrze wymieszać. Podawać z gołąbkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak