Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo - paprykowa zupa krem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1,20 kg
papryka czerwona 1
cebula 1
czosnek ząbki 5
sól i pieprz
bazylia
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo - paprykowa zupa krem

Cebulę kroimy w plasterki, czosnek przeciskamy przez praskę - podsmażamy na maśle z dodatkiem soli i pieprzu, gdy ładnie się zarumienią dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki. Następnie dodajemy pokrojone w kostke pomidory (sparzone i obrane ze skórki). Chwilę razem dusimy (można dodać odrobinę wody). Dodajemy również bazylię i odrobinę chili.

W momencie kiedy pomidory się rozpadną i papryka też jest już miękka blenderujemy. Ponownie doprawiamy wedle uznania.

Zupę podajemy na ciepło z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 15.09.2016 06:12
Pyszna propozycja :)
Bernadeta1 02.09.2016 16:40
smaczna zupka
Krzysztof15 02.09.2016 06:51
pyszna zupka-krem
Renataj 01.09.2016 22:15
Bardzo lubię taką zupę:) Czasem dodaję kawałek ostrej papryki:)
Łukasz15 01.09.2016 22:11
Pyszna zupa
RenataZ-et 01.09.2016 20:03
bardzo smaczna zupka
agaK. 01.09.2016 17:50
Musi być pyszne.
Mniam 01.09.2016 17:40
Z chęcią zjadłabym taką zupę.
noninka77 01.09.2016 17:28
Coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak