Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z makaronem i marchwią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 2 litry
przecier pomidorowy 4 szkl.
marchew 2 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
makaron 200 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z makaronem i marchwią

Na rosole z poprzedniego dnia gotuję zupę pomidorową. W tym celu do rosołu wlewam przecier pomidorowy i podgrzewam aż do zagotowania. Dodaję przyprawy (sól, pieprz, słodką paprykę) do smaku. Zupę gotuję kilkanaście minut na niewielkim ogniu pod przykryciem. Natkę pietruszki myję, osuszam i drobno siekam. Makaron gotuję w osolonym wrzątku, odcedzam i przelewam zimną wodą. Na talerze rozkładam ugotowany makaron. Marchewkę kroję w gwiazdki i dodaję razem z posiekaną natką pietruszki do rosołu. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.10.2012 19:51
pycha.
cooleczka 03.10.2012 19:44
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak