Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
SKŁADNIKI
-
mąka
2 szklanki -
mleko
1 szklanka -
woda mineralna
1 szklanka -
jajko
2 sztuki -
koncentrat pomidorowy
6 łyżeczek -
cukier puder
2 łyżeczki -
masło miękkie
2 łyżki -
sól
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Pomidorowe naleśniki
Mleko, wodę mineralną, masło, jajka i koncentrat pomidorowy miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy. Porcje masy wylewamy na rozgrzaną patelnię naleśnikową wysmarowaną olejem i smażymy naleśniki z obu stron. Gotowe smarujemy ulubioną pastą warzywną, hummusem lub twarogiem.
* Jeśli masa wydaje się zbyt gęsta, dodajmy do niej trochę wody.
Życzę smacznego! :)
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się