Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa ze świeżych pomidorów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

pomidory 1 kg
woda 2 litry
przecier pomidorowy 100 gram
marchew 1 sztuka
por 1 kawałeczek
seler 1 kawałeczek
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mleko 2% 50 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 sztuka
pieprz do smaku
makaron nitki 2 garści

Dodatkowo

śmietana 18 proc 4 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa ze świeżych pomidorów

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki. Kroimy w drobną kostkę. Następnie przekładamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu aż się rozpadną.
Przecieramy przez sito. Odstawiamy. Do osobnego garnka wlewamy wodę . Warzywa myjemy i kroimy wg uznania i gotujemy wywar warzywn. Gdy jarzyny będą miękkie dodajemy makaron, gotujemy. Na koniec wlewamy przetarte pomidory i dodajemy przecier pomidorowy. Przyprawiamy przyprawą uniwersalnąoraz kostką i pozostałymi przyprawami. Dodajemy mleka. Zagotowywujemy. Podajemy polene śmietaną i posypane majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 11.02.2016 18:07
Pomidorową bardzo lubię , zdjęcie jest ekstra...
IKrakowianka 07.02.2016 18:58
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak