Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ziołami prowansalskimi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory krojone 1 karton
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
jajko 1 sz
mąka
bulion warzywny 1 litr
śmietanka 12-procentowa 1 szklanka
marchewka 1 szt
seler 1/3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ziołami prowansalskimi

Seler obieramy i ścieramy na tarce. Marchewkę obieramy i także ścieramy ta tarce duże oczka. Warzywa gotujemy w bulionie warzywnym ok 8 min. Następnie dolewamy pomidory z kartonu i zagotowujemy. Dodajemy zioła prowansalskie -roztarte w dłoniach. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. W kubeczku robimy ciasto na kluski - mieszamy jajko z mąką i odrobina soli i nakąłdamy łyżeczka na gotującą się zupkę. Zagotowujemy i zaciągamy śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 08.03.2013 09:08
bardzo apetyczna
iwa643 08.03.2013 08:56
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak