Pomidorowa z ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory krojone

    1 karton
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • jajko

    1 sz
  • mąka

  • bulion warzywny

    1 litr
  • śmietanka 12-procentowa

    1 szklanka
  • marchewka

    1 szt
  • seler

    1/3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler obieramy i ścieramy na tarce. Marchewkę obieramy i także ścieramy ta tarce duże oczka. Warzywa gotujemy w bulionie warzywnym ok 8 min. Następnie dolewamy pomidory z kartonu i zagotowujemy. Dodajemy zioła prowansalskie -roztarte w dłoniach. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. W kubeczku robimy ciasto na kluski - mieszamy jajko z mąką i odrobina soli i nakąłdamy łyżeczka na gotującą się zupkę. Zagotowujemy i zaciągamy śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 08.03.2013 09:08
bardzo apetyczna
iwa643 08.03.2013 08:56
Polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat