Pomidorowa z wkładką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory z puszki krojone

    300 gram
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka korzeń

    100 gram
  • seler

    100 gram
  • por

    100 gram
  • czosnek

    4 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • kefir

    4 łyżki
  • udka z kurczaka

    2 szt
  • Pieprz zielony ziarnisty Prymat

    5 ziarna
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę 3 litry dodajemy warzywa umyte i pokrojone. Przyprawy ( pieprz listek laurowy , ziele angielskie) Doprowadzamy wrzenia dopiero wtedy wkładamy mięso gotujemy na małym gazie aby aby ( dobry sposób aby nam nie bulgotało tylko się gotowało w trakcie dodajemy zimną wódę mamy pewność ze rosół będzie klarowny) Dodajemy pomidory z puszki . gotujemy do rozgotowania Na koniec zabielamy kefirem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 14.04.2013 12:56
dobra wkładka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat