pomidorowa z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    pół
  • por

    garść
  • koncentrat pomidorowy

    pół
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • ryż

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić wywar z mięsa, do niego dodać startą marchewkę i pietruszkę (na tarce o dużych otworach), dodać seler i por w kawałkach. Do gotującego sie wywaru mięsno warzywnego wrzucić (w zależności od potrzeby) 1 lub 2 torebki ryżu. Wszystko razem gotować aż ryż bedzie miękki. Zaprawić przecierem i śmietaną do smaku. Dodać przyprawy, na sam koniec można dodać ostrej papryki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAŁGORZATA108 11.11.2010 12:09
Bardzo lubię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat