Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z pulpetami do słoika

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 sztuka
marchew 1 sztuka
seler naciowy 1 łodyga
masło 1 łyżka
mięso mielone indycze 500 gram
parmezan starty 2 łyżki
sól do smaku 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
ząbek czosnku 2 sztuki
cebula 1 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
bazylia 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 łyżeczka

Porada

Podawać z ulubionym makaronem lub bez. .

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z pulpetami do słoika


Marchewkę i seler tniemy na kawałeczki, cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy.
Na oliwie z oliwek szklimy cebulę z czosnkiem, dodajemy warzywa i masło. Podsmażamy chwilkę. Dodajemy koncentrat. Zalewamy gorącym bulionem warzywnym.
Zupę gotujemy.
W tym samym czasie, kiedy zupa się gotuje przygotowujemy pulpeciki.
Ze składników podanych wyżej formujemy kulki wielkości piłki golfowej i smażymy na gorącej patelni z oliwą. Kiedy się zrumienią dodajemy je do zupy i gotujemy jeszcze kilka minut.
Zupę można doprawić śmietaną kremówką:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak