Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z makaronem fusili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion
włoszczyzna 1 pęczek
przecier pomidorowy 3 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczek
koperek 1/2 pęczek
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
makaron fusili

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z makaronem fusili

Jarzyny oczyszczamy, ścieramy na grubej tarce lub kroimy w kostkę. Gotujemy je w bulionie. Gdy będą już miękkie dodajemy rozmieszany z odrobiną wody przecierem pomidorowym oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Zupę doprawiamy do smaku, zaprawiamy śmietaną.
Zupę podajemy zabieloną śmietaną oraz ugotowany makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.03.2013 23:14
lubię pomidorową z makaronem ,ale przyznam że takiego rodzaju makaronu nie znałam
jasiek 06.03.2013 22:17
je jeszcze kminek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak