Pomidorowa z kartoflami i jajkiem

Pomidorowa z kartoflami i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • seler

    1/4 szt
  • ziemniak

    2 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
  • śmietana 12-procentowa

  • masło

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku z wodą ok 3 litra wody rozpuszczamy 3 kostki bulionowe i dajemy starte na tarce warzywa,oprócz ziemniaków. Gotujemy . Na patelni rozpuszczamy masełko dodajemy przecier pomidorowy łyżeczkę słodkiej papryki w proszku chwilę smażymy i zalewamy dwiema nabierkami wywaru z garnka,mieszamy i wlewamy wszystko do bulionu z warzywami .dodajemy drobno pokrojone ziemniaki i gotujemy ,aż ziemniaki będą miękkie. Zaciągamy śmietanką .Dodajemy ugotowane jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat