Pomidorowa z kartoflami i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • seler

    1/4 szt
  • ziemniak

    2 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
  • śmietana 12-procentowa

  • masło

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku z wodą ok 3 litra wody rozpuszczamy 3 kostki bulionowe i dajemy starte na tarce warzywa,oprócz ziemniaków. Gotujemy . Na patelni rozpuszczamy masełko dodajemy przecier pomidorowy łyżeczkę słodkiej papryki w proszku chwilę smażymy i zalewamy dwiema nabierkami wywaru z garnka,mieszamy i wlewamy wszystko do bulionu z warzywami .dodajemy drobno pokrojone ziemniaki i gotujemy ,aż ziemniaki będą miękkie. Zaciągamy śmietanką .Dodajemy ugotowane jajka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat