Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na skrzydełkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 40 dag
makaron świderek 30 dag
seler korzeniowy 1 korzeń
przecier pomidorowy 500 ml
marchewka 4 sztuki
warzwa suszone 2 łyżki
śmietana do zup 200 ml
ziele angielskie do smaku
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na skrzydełkach

Do garnka wlewamy około 3litrów wody. Dodajemy dokładnie umyte skrzydełka z kurczaka, a także warzywa suszone i ziele angielskie. Po około 20 minutach dodajemy makaron świderki. W tym czasie obieramy marchewkę i selera. Kroimy i dodajemy do zupy. Sprawdzamy czy mięso i makaron są miękkie, jeśli tak to dodajemy przecier pomidorowy i doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Na koniec doprawiamy zupę solą, pieprzem, dodajemy szczyptę zmielonego imbiru, a także umytą i posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 07.12.2012 11:08
pyszny
Goya 07.12.2012 10:57
super
Paolcia 07.12.2012 10:32
pychotka :) pomidorowa moja ulubiona zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak